De nieuwe Dethleffs Nomad

 

De Nomad is een serie aanduiding die al ver terug gaat in de historie van Dethleffs, Duitslands oudste caravan merk. Het is altijd een bijzondere caravan geweest om te zien. Daarom heeft Dethleffs het karakteristieke exterieur zo goed als ongewijzigd gelaten. De wijzigingen aan de buitenzijde betreffen een nieuwe drager voor de achterlichten en verchroomde sierlijsten en handgrepen. Aan de binnenzijde is de Dethleffs Nomad wél ingrijpend gewijzigd.

 

PERFECTE BALANS

Binnen is volgens Dethleffs niets hetzelfde is gebleven en heeft het Duitse merk in de nieuwe Nomad de perfecte balans gevonden tussen klassieke schoonheid, praktisch gebruiksgemak en modern design. “Terwijl onze Camper-serie vooral gezinnen met kinderen aanspreekt, is onze nieuwe Nomad ontworpen voor actieve koppels die midden in het leven staan. “Vijftigers zijn de nieuwe actieve koppels die in de eerste plaats frisse, felle kleuren, harmonieuze tinten, moderne vormen en een aantrekkelijk, tijdloos design om zich heen willen hebben in hun nieuwe vrije tijd als de kinderen op eigen benen staan. Dit alles wordt aangeboden door de nieuwe Nomad, die ondanks zijn moderne interieurvormgeving met zijn individuele touch ervoor zorgt dat het interieur ook over tien jaar nog steeds in de smaak zal vallen”.

DESIGN

De ontwerpers van Dethleffs hebben bij de nieuwe Nomad speciale aandacht besteed aan het interieur en de keuken. Het interieur van de Nomad is samengesteld in een harmonieuze combinatie van het lichte notenbruin van de meubelfronten, de grijs-beige hoogglans fronten van de bovenkasten en een vloer met een chique steenlook. De moderne en toch gezellige sfeer wordt ondersteund door een sfeervolle indirecte verlichting. Passend bij de meubels kun je kiezen uit drie hoogwaardige woonwerelden in verschillende grijstinten. Elke stof is zo gekozen dat deze met alle kleuren kan worden gecombineerd, zodat de eigenaar desgewenst opvallende accenten kan zetten met gekleurde kussens. De dwarsstructuur van het Noce Nagano houtdecor geeft het interieur een grote indruk van ruimte.

INDELINGEN

De nieuwe Dethleffs Nomad is verkrijgbaar in twaalf indelingen. Hiervan zijn er twee volledig nieuw in het Dethleffs-programma. Je kunt bij de vernieuwde Nomad kiezen uit verschillende indelingen met tweepersoonsbedden of eenpersoonsbedden. Uiteraard vinden we in de nieuwe Nomad uitgekiende woonruimteoplossingen, vooral voor alleenreizende koppels. Als er onverhoopt toch meer mensen in de caravan moeten slapen kunnen er snel extra slaapplaatsen worden gecreëerd. Er zijn overigens ook drie indelingen met kinderbed beschikbaar. De lengtes van de plattegronden variëren van compact 550 cm tot 805 cm. Afhankelijk van het model varieert de breedte van de caravan tussen 230 en 250 cm. De modellen die ons erg aanspraken tijdens de presentatie waren de 460 EL en 530 DR. Deze modellen zullen we zeker op show gaan zetten.

KEUKEN

In de nieuwe keuken van de Nomad wordt een nieuw, hoogwaardig fornuis met een aangepaste spoelbak en multifunctionele afdekking gebruikt. De achterwand van de keuken is niet alleen voorzien van een raam en een hoogwaardig rolgordijn, maar ook verlicht. Grote laden, een apothekerskast en grote koelkast ronden de praktische onderdelen van het gastronomische gedeelte af.

RIANTE STANDAARDUITRUSTING

De nieuwe Nomad wordt standaard geleverd met onder meer een stabilisatorkoppeling, een zelfregelende rem, een warmwatervoorziening, GFK-dak, indirecte binnenverlichting, grote koelkast, entreedeur met raam en klimaatregulerende, ergonomische 7-zonematrassen.

MODEL 2020

De vernieuwde Nomad is nu nog niet leverbaar, deze zal voor het eerst te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf, welke eind augustus de deuren opent. In Nederland is hij in oktober te zien in Utrecht op de Kampeer en Caravan beurs en bij ons in Lochem. Wij houden u op de hoogte.