Nepal, het land van de (meeste) 8000ers.
Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom Nepal een aanrader is voor elke reiziger. De overweldigend mooie Himalaya, de mix van verschillende culturen, de hartelijke lokale bevolking en het grote aanbod aan buitensport-activiteiten.

Beste reistijd.
Oktober, november, maart en april zijn de beste maanden voor een reis naar Nepal. De andere maanden zijn te koud of te nat. Het regenseizoen in Nepal duurt van juni t/m september, er valt dan heel veel regen en het uitzicht is vaak geblokkeerd door een dicht wolkendek. In de wintermaanden wordt het, zeker op hoogte, doorgaans te koud voor een trektocht. Te veel sneeuw kan gevaarlijk zijn (lawines) en kan de wegen blokkeren.

Nepal is het land van de meerdaagse trektochten en deze kun je maken op elk niveau.
Heb je wel eens een tocht gemaakt in de bergen en heuvels van Europa maar zou je dit wel eens willen doen in een andere omgeving? Wat voor soort trektocht je ook wilt maken, Nepal heeft het allemaal. Er zijn uiteraard de bekende zware trektochten die een paar weken duren, zoals het Annapurna Circuit of de Mount Everest Base Camp Trek. Maar je kunt er ook voor kiezen om een relatief makkelijke trekking van bijvoorbeeld een zes-tal dagen te maken, zoals de Jomsom Trek. Wat ook tot de mogelijkheden behoort zijn bijvoorbeeld dagwandelingen vanuit de Kathmandu Vallei of vanuit Pokhara. Wat je niveau ook is en welke trekking je ook kiest, het is een prachtige ervaring.

Nepal is natuurlijk beroemd om haar hoge bergen en overweldigende natuurschoon, maar daarnaast heeft Nepal ook op cultureel gebied veel te bieden. Kathmandu is een chaos van smalle straatjes, kleurrijke markten en oude tempels. In de omringende Kathmandu Vallei vind je oude koningssteden als Bhaktapur en Patan, net als Boeddhistische kloosters en Hindoeïstische tempelcomplexen. Net zo de moeite waard als de Himalaya.

Pokhara is de tweede stad van Nepal. Ook in deze stad zijn genoeg activiteiten te beleven en bezienswaardigheden te bezoeken zoals de World Peace Pagoda en de hike naar Sarangkot om te genieten van het uitzicht op het meer van Pokhara en Machapuchare.

Boeken en Kaarten
Hieronder vind je een kleine greep uit de grote collectie boeken, kaarten en reisgidsen. Kom langs in de winkel en neem een kijkje tussen ruim 6.000 titels.