Accu’s

Home » Accu’s

De caravanaccu, een belangrijke energietank

De caravanaccu is de energietank die stroom moet leveren aan allerlei stroomgebruikers in de caravan. En het aantal stroomgebruikers groeit met het steeds luxer worden van de caravan snel. De accu vormt daarmee een belangrijk onderdeel van de electrische installatie. Daarom worden er aan de accu hoge eisen gesteld. 

 

Optima Yellow Top Accu

Optima Yellow Top Accu is accu die men installeert, en daarna gewoon vergeet. Ongeacht de omstandigheden, vocht, hitte, vuil, overmatige trillingen of regelmatige ontlading, levert hij gegarandeerd onderbroken vermogen gedurende de volledige ontlaadcyclus. Bij belasting handhaaft de Optima Yellow Top een relatief hoog voltage. Hierdoor levert hij meer energie dan vergelijkbare conventionele accu`s. Dit dankzij de Optima Spiracell Technologie die de voordelen van een start accu combineert met die van een tractie accu. De Optima Yellow Top levert beduidend meer laad en ontlaadcycli dan conventionele lood-zuur accu. Optima accu`s zijn vanwege hun geringe zelfontlading ideaal voor seizoensgebonden toepassingen. Accu`s die lange tijd niet gebruikt worden verliezen langzaam hun spanning, Optima accu`s hebben echter ook na een lange winterpauze nog voldoende spanning. Gewicht Optima Yellow Top accu: 19.5 kg, capaciteit: 55 Ah  gegarandeerd lekvrij.

 

Enduro Lithium Ion Accu

Ideaal voor inbouw in de Caravan is de nieuwe Enduro lithium Ion Accu. Licht van gewicht en wordt standaard geleverd met accu lader. De lithium ion accu is de minst milieu belastende accu van alle accu types. De lithium ion Accu is 80 % lichter dan loodzuur accu`s en neemt 60 % minder ruimte in beslag dan vergelijkbare conventionele accu`s en daarom uitermate geschikt voor gebruik in de caravan. De lithium ion accu heeft een extreem lange levensduur met een 1500 maal laden en ontladen cyclus (bijvolledige ontlading). Met deze accu kunt u +/- 30 minuten rangeren zonder tussentijds opladen. De Lithium Ion accu is alleen geschikt voor mover gebruik, ds niet geschikt in combinatie met andere stroom verbruikers. De accu is volledig onderhoudsvrij en gegarandeerd lekvrij, is 45 % duurzamer en milieu vriendelijker dan loodzuur accu`s. Met andere woorden: Robuust en extreem veilig. Gewicht Lithium Ion Li220: 4.3 kg, capaciteit 20 Ah.

Dynac Semi-tractie Accu

De Dynac Semi-tractie accu’s voor mobiele energievoorziening zijn ontworpen om te kunnen weerstaan aan langdurige en herhaalde ontladingen. Dankzij de extra dikke loodplaten is deze accu beter bestendig tegen diepe ontladingen dan de start/licht batterijen. Ze worden aanbevolen voor verlichting in caravans en campers. Gewicht Dynac semitractie accu 21.1 kg, capaciteit 12 volt 90 Ah.