Ons team

Berry Holtslag
Berry Holtslag
Caravan Verkoop
T: 0573-253795 keuze 4
E: b.holtslag@holidaysport.nl

Dethleffs komt met een caravan met slide-out.


Tijdens de, zeer goed bezochte vakantiebeurs in Stuttgart (220.000 ! bezoekers), van zaterdag 13 tot en met maandag 15 januari 2018 toont Dethleffs een studie object van een uitklapbare erker. Een bed in plaats van een achterraam: de c´go 525 REZ met een extra éénpersoonsbed in een uitklapbare erker aan de achterzijde. Dethleffs test een goedkoop en gewicht besparend alternatief t.o.v. de slide-outs zoals wij die al kennen.

 

Heel vaak zie je ze nog niet, ook niet in Duitsland, campers en caravans met slide-outs; uitschuifbare delen, erkers die dus de leefruimte aanzienlijk vergroten, op campings zijn dit echter meestal speciale blikvangers. Indrukwekkende voertuigen, die in normale grootte vaak al fors zijn. En niet alleen in formaat, ook wat betreft prijs.

 

Hoe kunnen we de woonruimte van een compact, lichtgewicht voertuig, comfortabel, makkelijk en snel uitbreiden zonder uw portemonnee en gewicht te belasten? Dethleffs heeft dit onderzocht en ontwierp het studiemodel c’go 525 REZ die laat zien dat het mogelijk is om met eenvoudige middelen extra ruimte in de caravan te creëren is. Voor dit doel heeft de caravan- en camper fabrikant uit de Allgäu een basisvoertuig gekozen uit de compact klasse om aan te tonen dat in deze categorie goedkope en vooral gewicht besparende uitbreidingen absoluut mogelijk zijn. Het studiemodel c´go 525 REZ is 17 cm langer als het basismodel 515 RE met aan de voorzijde een rondzitgroep en achterin twee éénpersoonsbedden. Aan de achterzijde bevindt zich het uitvouwbare gedeelte in plaats van een raam.

 

Deze wordt van buitenaf geopend, waarbij een klep omhoog wordt getrokken. Door middel van gasdrukveren wordt de uitvouwbare opening, waarin zich een éénpersoonsbed bevindt van 185 bij 70 cm, in positie gehouden. De hoogwaardige tentstof wordt hierdoor automatisch gespannen. 

 

 

 

Het bed wordt zowel aan de zijkant als aan de onderzijde ondersteund. Van binnen is het uitvouwbare gedeelte keurig afgewerkt, waarbij het plaats biedt aan een volledig bruikbaar bed, dat als extra slaapplaats kan dienen voor bijvoorbeeld een kleinkind. 

 

 

 

Dethleffs is benieuwd naar de bevindingen en reacties van de bezoekers op de CMT in Stuttgart. Aan de hand van deze reacties worden eventuele volgende mogelijkheden die dit uitvouwbare systeem biedt, verder ontwikkeld. Voordelen van deze oplossing zijn zonder meer het lage gewicht van slechts 70 kg en de compacte afmetingen tijdens het rijden.

 

 

 

 

Met de uitvinding van de eerste caravan in Duitsland, die door hem "Wohnauto" werd genoemd, legde Arist Dethleffs in 1931 de basis van het kamperen in Duitsland. Inmiddels is Dethleffs GmbH & Co. KG, gevestigd in Isny im Allgäu, de grootste fabrikant van gemotoriseerde vrijetijdsvoertuigen in Europa. Met zijn 1.000 medewerkers, welke werkzaam zijn in één van de modernste fabrieken binnen de branche, worden jaarlijks meer dan 12.500 kampeerauto’s en caravans gebouwd. Met een jaarlijkse omzet van circa 375 miljoen behoort Dethleffs wereldwijd tot één van de toonaangevende fabrikanten van recreatieve voertuigen.

 

 

 

Geschreven door:
Berry Holtslag
Berry Holtslag
Caravan Verkoop
T: 0573-253795 keuze 4
E: b.holtslag@holidaysport.nl

Reageren

Velden met een * zijn verplicht

Terug naar het overzicht