Ons team

Berry Holtslag
Berry Holtslag
Caravan Verkoop
T: 0573-253795 keuze 4
E: b.holtslag@holidaysport.nl

Informatie over uw caravan op uw smartphone


De SMART-Trailer maakt het mogelijk om via uw smartphone of tablet op hoogte te blijven van de status van uw caravan. Dit systeem komt in maart 2017 op de markt.

Wat is het SMART-Trailer-systeem?

Met het SMART-Trailer-systeem heeft u altijd alle informatie bij de hand om comfortabel en veilig met uw caravan op reis te gaan. Het SMART-Trailer-systeem is een modulair systeem. Een kleine, lichte E-Connect functioneert als het centrum van het systeem. De E-Connect weegt minder dan een kilo, en wordt vast geïnstalleerd in uw caravan of aanhanger. De E-Connect wordt via Bluetooth verbonden aan uw smartphone of tablet. Via de SMART-Trailer-app kunt u vervolgens de informatie zien die via informatie-modules worden toegevoegd. De modulaire opzet van het systeem maakt het mogelijk telkens nieuwe technieken en oplossingen aan te bieden, via één centrale E-Connect en app. De technologie van het SMART-Trailer systeem komt voort uit onderzoek bij de TU Delft. 

 

 

Wat doet een SMART-Trailer?

Met een SMART-Trailer-systeem verbindt u met gemak uw telefoon of tablet aan uw caravan. Door de modulaire opzet van het SMART-Trailer-systeem wordt u direct geïnformeerd over bijvoorbeeld de bandenspanning of de waterpas.

De eerste sensor die beschikbaar komt is de Waterpas-module. Met deze sensor kunt u vanuit uw auto al zien of uw caravan waterpas staat. Daarnaast is er een handig stappenplan in de app geïntegreerd, zodat u ook bij het neerdraaien van de caravansteunen uw zorgvuldige gemanoeuvreer niet teniet zal doen.

De volgende module die beschikbaar komt is de Kogeldruk-module. Hiermee kunt u gemakkelijk en nauwkeurig de kogeldruk van uw caravan of aanhanger aflezen. Andere modules die in de toekomst beschikbaar komen zijn bijvoorbeeld de bandenspanning, kilometerteller en de thermometer.

 

 

Waarom een SMART-Trailer?

Met een SMART-Trailer-systeem vergroot u het comfort van uw reis met uw caravan. Daarnaast zorgt een SMART-Trailer voor een veiligere reis. Met een SMART-Trailer bent u via uw telefoon altijd op de hoogte van de status van uw caravan. Het SMART-Trailer systeem kan door ons geïnstalleerd worden en is zeer eenvoudig in gebruik.

Gaat u graag op reis met de caravan? Dan weet u waarschijnlijk als geen ander dat het soms lastig is om er voor te zorgen dat alles op de juiste manier gaat. Met het SMART-Trailer-systeem bent u via uw smartphone of tablet op de hoogte van alle informatie die u nodig heeft om comfortabel en veilig op reis te gaan. Hieronder kunt u de verschillende SMART-Trailer onderdelen zien. U heeft de E-Connect altijd nodig voor een werkend systeem, daarnaast kunt u de modules selecteren die het beste bij uw situatie en wensen past.

 

1. E-Connect De -Connect is het centrale brein van het SMART-Trailer-systeem. Het regelt de sensoren, en verzorgt de stroomvoorziening van de sensoren. Daarnaast koppelt uw telefoon of tablet via Bluetooth met de Hoofdbox. Zonder de Hoofdbox werkt het systeem niet. Alle andere modules sluit u aan op deze connectiebox. De aanschafprijs van de connectiebox is € 119.95 exclusief montage (leverbaar in maart 2017).

 

2. E-Level Met de E-Level kunt u op uw telefoon zien of uw caravan of aanhanger waterpas staat. Hierdoor hoeft nu niet telkens heen en weer te lopen tussen uw waterpas en uw neuswiel om te zien of uw caravan of aanhanger goed staat. U kunt in de auto zien of de caravan links-rechts waterpas staat, en voorkomt het te verdoor draaien van de steunen. Een handig stappenplan in de app helpt u op weg. Deze waterpas module kost € 59,95 (leverbaar in maart 2017).

 

3. E-Load Als uw aanhanger of caravan niet de juiste kogeldruk heeft kan dit leiden tot overbelasting van de achteras van uw auto. Daarnaast zorgt een onjuiste kogeldruk ervoor dat uw caravan of aanhanger sneller gaat slingeren. Wist u dat rijden met een onjuiste kogeldruk niet is toegestaan? De kogeldruk is dus erg belangrijk om veilig en comfortabel te rijden. Toch is het lastig om de juiste kogeldruk te meten. Met de E-Load kunt u in uw telefoon de kogeldruk aflezen.

 

4. E-Pressure Hoe vaak controleert u uw bandenspanning? Wist u dat u met een verkeerde banden spanning onnodig veel brandstof verbruikt en de kans op een klapband aanzienlijk toe neemt? Met de bandenspanningsbox bent u altijd op de hoogte of u de juiste bandenspanning heeft. De E-Pressure kan in veel gevallen een klapband zien aankomen en waarschuwt u op tijd. Deze bandendrukmonitor module kost € 99.95 (leverbaar in maart 2017).

 

5. E-Mountain Met de E-Mountain gaat u veilig op weg in de bergen. Met de E-Mountain bent u op de hoogte van de hellingshoek van de helling. Dit is bij het afdalen nuttige informatie, hierdoor weet u of u oplooprem onbedoeld geactiveerd wordt. Ook kunt u met de E-Mountain uw huidige hoogte zien. Nuttig om te zien hoe hoog uw camping gelegen is. Deze hellinghoek module kost € 29.95 (leverbaar in maart 2017).

 

6. App De SMART-Trailer-app is beschikbaar voor iOS en Android. De app geeft u alle informatie van de boxen. Een overzichtelijk menu geeft u toegang tot alle aangesloten modules. Ook ontwikkelen we een speciale “Drive Mode” die u tijdens het rijden kunt gebruiken. Met één blik weet u zeker dat alle veiligheidsaspecten in orde zijn.

 

7. Nieuwe uitbreidingen In de toekomst zal het aantal boxen uitgebreid worden. Zo wordt het waarschijnlijk mogelijk om de temperatuur van uw remmen af te lezen in uw telefoon. Daarnaast zal er een kilometerteller beschikbaar komen voor aanhangers of caravans. Heeft u vragen of heeft u ideeën voor een box, laat het ons dan weten! Wij spelen het door

 

Wilt u een korte video zien van de SMART-Trailer, klik dan hier

Geschreven door:
Berry Holtslag
Berry Holtslag
Caravan Verkoop
T: 0573-253795 keuze 4
E: b.holtslag@holidaysport.nl

Reageren

Velden met een * zijn verplicht

Terug naar het overzicht