Twitter

Nu in de aanbieding: Mestic tafel barbecue met gratis houtskool, brandgel en lange lucifers voor € 79,95! Kom langs… twitter.com/i/web/status/1…

Kamperen met de motor

Kamperen met de motor

Het is nog steeds een prototype, maar met geluk en crowdfunding kan het Moto Home van Jeremy Carman in productie gaan. Dit kan mogelijk de 26-jarige Amerikaan op de eerste camper op twee wielen op de markt brengen. Maar eerst wil hij ermee op reis gaan.

Basis voor Moto Home is een Honda CBR 1000 F uit het jaar 1993. De front-end van de ongebruikelijke motor komt uit een Honda CR 500, een crossmotor. Aan de voorkant wordt een voorwiel van 53 centimeter gebruikt, aan de achterzijde voert het standaard achterwiel van de CBR 1000 F zijn taken uit.

De 'wooncabine' van de MotoHome doet denken aan een romp. De in lengterichting gemonteerde "Sleeper Box" van het voertuig is 183 centimeter lang, iets minder dan een meter hoog en 86 centimeter breed. Volgens Jeremy is dat voldoende voor een kleine tot gemiddeld gebouwde volwassene. De structuur bestaat uit GRP en een ondersteunend aluminium frame. De slaapplaats van 280 kilo op de motor is per ongeluk geïsoleerd met isolatie en een raam van plexiglas laat licht binnen. Het interieur is bekleed met suède en bekleed met cederhout en biedt een matras.

Al met al is het voertuig 3,65 meter lang, de wielbasis is 2,60 meter. Er is nog ruimte voor 133 liter opslagruimte in het gebied tussen constructie en frame.

Het Moto Home is de bachelorscriptie van Jeremy Carman aan de Southern California School of Architecture. De 26-jarige Californiër, die nu als ontwerper werkt in een architectenbureau in Sacramento, heeft twee van zijn grote passies gecombineerd: motorrijden en architectuur.

Motorfietsen, zegt de ontwerper, zijn "atletische machines die ons de mogelijkheid geven om zelfstandig te reizen als geen ander voertuig". Hij waardeert de off-road capaciteiten van zijn fiets omdat hij hem de mogelijkheid biedt om minder afgelegde wegen te gebruiken en om weg te gaan van de wegen en asfalt. Het zal ook nodig zijn, omdat Jeremy ongeveer 20.000 mijlen onder de wielen binnenkort zal nemen en zet met zijn Moto huis te reizen door Zuid-Amerika, naar het meest zuidelijke punt, en terug naar Californië.

Uit: Moto Home. Foto: AutoMedia Portal.Net/Moto Home

Laatste reacties

Laatste reacties

Reageren

Velden met een * zijn verplicht

Terug naar het overzicht