Twitter

Nu in de aanbieding: Mestic tafel barbecue met gratis houtskool, brandgel en lange lucifers voor € 79,95! Kom langs… twitter.com/i/web/status/1…

Voorjaarscheck caravan


Heeft u de caravan weer uit de stalling gehaald? Dan is het verstandig om bepaalde onderdelen van de caravan te controleren. De banden, trekhaak, waterinstallatie, koelkast en kachel zijn hierbij de belangrijkste controlepunten.

Banden

Let bij de banden op de bandenspanning, droogtescheurtjes en barstjes. Te weinig lucht vermindert het draagvermogen en dit gaat ten koste van het comfort. Daarnaast leidt dit tot meer brandstofverbruik. Check ook de reserveband op de juiste spanning. De BOVAG adviseert de banden na 6 jaar te vervangen.

Trekhaak

Controleer om te beginnen of de trekhaak-kogel vrij is van roest. Van de losbreekkabel mag de mantel beschadigd zijn, zolang de stalen binnenkabel maar intact is. De breekkabel moet ook goed door de geleider onder de koppeling lopen. Daarnaast is het belangrijk om de stekker van de caravan en de contactdoos van de auto te controleren op vocht.

Waterinstallatie

Door een periode met vorst kunnen leidingen, kranen of koppelingen binnen het watersysteem van je caravan gebarsten zijn. Het is daarom belangrijk dat de caravan voor de stallingsperiode al goed is afgetapt. Zorg er ook voor dat de waterinstallatie goed schoon is. Er zijn een aantal hulpmiddelen in onze winkel verkrijgbaar om de installatie weer schoon te krijgen.

Koelkast

Mocht u de koelkast willen gebruiken op gas, dan is het noodzakelijk dat de gasbrander en schoorsteen goed schoon zijn. Controleer daarom de werking op gas en reinig de onderdelen eens per jaar.

Kachel

Zorg dat u voor vertrek de verwarming even controleert. Wanneer er vuil bij de ontsteking van de verwarming is terechtgekomen, kan het voorkomen dat de verwarming niet meer werkt. Daarom is het verstandig de kachel eens per jaar te reinigen door de kachelmantel te verwijderen. Reinig de kachelonderdelen met een stofzuiger of borstel. Mocht de kachelbrander schoongemaakt moeten worden, dan kunt u bij ons een afspraak maken.

Mochten er vragen zijn dan staan onze technische collega’s voor u klaar! U kunt ook een vast een afspraak inplannen via onze online planner op de website.

Reageren

Velden met een * zijn verplicht

Terug naar het overzicht