Navigatie & Kijken

Kompassen, GPS-en, horloges, messen en multi-tools, verlichting, verrekijkers, zonnebrillen en zonne-energie

Hier kunt u allerlei informatie vinden over deze producten.

Hoe vindt u het juiste product bij uw wensen? In onze webshop staan veel producten die bij ons in de winkel te vinden zijn. Mocht u toch wat anders willen, neemt u dan contact op via ons contactformulier of kom langs bij ons in de winkel. Onze medewerkers voorzien u graag van van verdere informatie en helpen u graag verder bij uw keuze.

Recta kompassen

RECTA is gevestigd in Biel, het hart van de Zwitserse Micro-techniek waar zich ook de meest gerenommeerde horlogemakers bevinden. Recta staat bekend vanwege de duurzaamheid en het innovatieve karakter van haar producten. Sprekende voorbeelden: de zogenaamde DP-kompassen en de Global naald.

Door de speciale constructie van de naald hanteert RECTA standaard maar twee(!) inclinatiezones. Bovendien kun je met een RECTA kompas voor het Noordelijk zelfs een groot deel van zone 4 bestrijken. Geen enkel ander merk heeft zo'n groot bereik. Handig voor buitensporters die hun grenzen ook letterlijk willen verleggen. 

In 1995 veroorzaakte RECTA een revolutie in de kompaswereld. Het ingenieuze (en simpele)'Global system' laat de magneet en de naald -verticaal- onafhankelijk van elkaar bewegen. Daardoor kun je nu met één en hetzelfde kompas overal ter wereld feilloos je weg vinden, zonder je ooit nog over zones te bekommeren!

Uiteraard kun je bij RECTA ook terecht voor een uitgekiende lijn (spiegel)plaatkompassen. Een Nederlandse handleiding en een draagkoort worden standaard meegeleverd.

Bekijk de kompassen in onze webshop.

Victorinox messen & multitools

Victorinox is de officiële fabrikant van Zwitserse legermessen. Eerder bestond naast Victorinox een andere officiële fabrikant genaamd Wenger (Genuine Swiss Army Knife) uit het Franstalige Delémont, maar dat is sinds 2005 onderdeel van Victorinox.

Het bedrijf werd gesticht in 1884, in het Duitstalige Ibach. Vanaf 1891 leverde het bedrijf messen aan het Zwiterse leger. Het beroemde logo, een kruis in een schild, is in gebruik sinds 1909. In dat jaar overleed de moeder van de stichter Karl Elsener en ter ere van haar veranderde hij de naam van het bedrijf in Victoria. Toen in 1921 het roestvrij staal (Frans: acier inoxydable, vaak afgekort tot inox) werd geïntroduceerd werd de naam van het bedrijf opnieuw gewijzigd: Victorinox.
Zwitserse legermessen worden veel gebruikt buiten het leger. Het zijn nuttige multifunctionele instrumenten voor het dagelijks leven en zijn in veel afmetingen verkrijgbaar. Zelfs astronauten van de NASA hebben een Victorinox-mes in hun standaardset zitten.
De laatste jaren produceert Victorinox behalve zakmessen ook horloges, bestek, schrijfgerei, bagage en zelfs klederdracht.

Alle Victorinox producten zijn ontworpen op maximale multi-functionaliteit en originaliteit. Levenslang gegarandeerd tegen materiaal- en fabricagefouten. 

Bekijk de messen en multitools in onze webshop.

LED verlichting

LED heeft een zéér lange levensduur, brandt niet door en is ongevoelig voor trillingen. LED produceert licht, géén warmte en verbruikt daarom minder energie, waardoor de batterij veel langer meegaat. LED is dé lichtbron van de toekomst.

Bekijk de zaklampen en hoofdlampen in onze webshop.

Bynolyt verrekijkers

Vele liefhebbers met een oog voor perfectie en kwaliteit hebben de weg weten vinden naar één van de vele Bynolyt verrekijkers. Omdat geen mens hetzelfde is en geen wens hetzelfde is hebben wij getracht hier zoveel mogelijk aan tegemoet te komen. Van de meeste verrekijkers en telescopen zijn verschillende modellen uitgebracht met vele mogelijkheden. 

Er zijn kijkers welke in elke binnenzak passen en eenvoudig mee te nemen zijn tot enorme kijkers die de verste vertes tot in het detail weten weer te geven.

Zo ziet u dat u niet alleen veel keuze hebt in kijkers maar ook nog de mogelijkheid heeft om binnen het model wat u voorkeur heeft, een kijker te vinden die het beste bij uw wensen past.

Bekijk de verrekijkers in onze webshop.

Merken

Hieronder vindt u al onze merken op het gebied van GPS-en, horloges, kompassen, messen & multi-tools, verrekijkers, stappentellers, zaklampen & hoofdlampen, zonnebrillen en zonne-energie.