Wandeltocht

Hier ontmoeten wandelaars elkaar en ontdekken samen de omgeving

De wandeltocht van 18 mei 2019 begint in het centrum van Bathmen.

Tijdens deze ca. 19 km. lange tocht lopen we in het eerste deel langs de Schipbeek richting Deventer. De Schipbeek is een grotendeels gegraven beek. Zij ontspringt enkele kilometers ten zuiden van Ahaus (Duitsland). De oorsprong van de in de late middeleeuwen gekanaliseerde beek gaat terug tot de prehistorie. De beek is lang bevaarbaar geweest maar in de 17e eeuw verloor de beek zijn transport functie. In 1746 liet echter Hendrik Lindeman de bevaarbaarheid verbeteren. Vanaf die tijd maakten 20 tot 30 zompen gebruik van de route. In de 19e eeuw werd de Schipbeek veel gebruikt voor het vervoer van textiel vanuit Twente naar de blekerijen in Haarlem. De uitmonding van de Schipbeek in de IJssel vormde vroeger de oude haven van Deventer.

We vervolgen onze weg door een mooi bosgebied vlakbij Colmschate. De koffiepauze is bij Bloom in het winkelcentrum Colmschate.

Na de pauze gaat de tocht verder langs de rand van de wijk de Vijfhoek. Via onder meer een aantal smalle bospaden komen wij terug in Bathmen.

Verzamelen

09:30 uur bij Holiday Sport. Vordenseweg 1, 7241 SB Lochem. 
Gratis thee/koffie en kaneelkoek voor de wandeling.

Vertrek 

Om 10.00 uur. Bijdrage: €2,50

Route

De route is hier te bekijken.

Aanmelden

Van tevoren aanmelden via de mail. Maximaal deelnemers: 25. 

Wandelingen in 2019

De volgende tochten zijn op: 29 juni, 24 augustus, 28 september, 2 november en 7 december.