De wandeling van 2 november 2019 is in de vorm van een acht. Begin, koffiepauze en eind zijn bij Café Restaurant “De Viersprong” gelegen aan de weg van Lochem naar Goor. De tocht gaat voor een belangrijk deel langs de Schipbeek.

De Schipbeek ontspringt in Duitsland in de buurt van Ahaus, bij Buurse wordt de Nederlandse grens gepasseerd en loopt verder via Haaksbergen en Rietmolen naar Diepenheim. Ter hoogte van het landgoed Westerflier doorsnijdt de Schipbeek het stroomgebied van de Regge. Tussen Diepenheim en Markelo stroomt de beek onder het Twentekanaal door via een grote betonnen duiker. In geval van veel hoogwater in de Schipbeek, kan het water in het Twentekanaal stromen, of er juist uit gehaald worden. Vervolgens stroomt de Schipbeek langs Bathmen om bij Deventer uit te monden in de IJssel.

De tocht gaat ook over het landgoed Westerflier. Westerflier is een havezate omringd door een park. Westerflier is eeuwenlang bewoond door de familie van Hövell. Het huidige huis stamt uit 1729.

 De tocht is ca. 19 km. Lang en te vinden op: afstandmeten.nl/index.php?id=2483156

 De volgende tochten zijn op 7 december 2019 en 11 januari en 15 februari 2020.

 U kunt zich aanmelden door te mailen naar: winkel@holidaysport.nl