Keuze wandelschoenen

 

Aanbod nieuwe caravans

 

Home » Keuze

Kies de schoen waar u met veel plezier uren mee kunt struinen

Van te voren

Neem lekker de tijd, trek minimaal een half uur uit voor schoenen passen met een uitloop van een uur. Zorg dat de voeten warm zijn, ga ’s middags naar de winkel of loop van te voren minimaal een uur voordat u schoenen gaat passen.

Als u oude wandelschoenen heeft, neem ze mee, samen met uw favoriete wandel sokken.
Weet wat u met de wandelschoenen voor ogen heeft. Is het bijvoorbeeld om de hond uit te laten in het bos, gaat u Nordic Walken of misschien de bergen in?

Voet opmeten

Laat u voet opmeten terwijl u op beide voeten staat, iets naar voren buigt met gestrekte knieën en voor u uit kijkt. Zo heeft u de langste voet, en komt u niet voor verrassingen te staan.
Om er zeker van te zijn dat u niet te kleine schoenen koopt, kunt u het zooltje uit de schoen halen en er met de voet op gaan staan. Er moet een duim aan de voorkant over zijn om voldoende ruimte te bieden. Dit om warmere opgezette voeten te trotseren en bij het afdalen de tenen de ruimte te geven.
Voor ieder voet type zijn diverse modellen verkrijgbaar. Pas meerdere modellen die bij uw voet passen om het verschil goed te ervaren.

De hellingproef

Uw tenen mogen niet tegen de voorkant zitten, ook niet als u op een helling naar beneden staat. Vrij kunnen wiebelen met de tenen is noodzakelijk.
De hak mag nauwelijks slippen aan de achterkant, dit kunt u het beste testen door een helling op te lopen met kleine stapjes op de bal van uw voet.

Uitgebreid passen

U zult enkele modellen overhouden die lekker, comfortabel aanvoelen en uw gehele voet ondersteunen. U kunt nu tussen deze modellen wisselen om de juiste keuze te maken. Loop bijvoorbeeld 5 minuten rond op de ene en dan weer 5 min op de andere. U kunt gerust zijn, het kwartje valt altijd als u deze volgorde aanhoudt! Laat u na uw keuze informeren over hoe u de schoenen het beste in conditie kunt houden. Meestal kunt u de schoenen 1 week in huis uitproberen om bij twijfel misschien toch op een andere schoen over te gaan.

De juiste keuze maken

Besef dat van alle schoenen die aangeboden worden er 1 of 2 het allerfijnst zitten. Misschien niet het juiste kleurtje of uiterlijk maar wel de wandelschoen waar u met veel plezier uren mee kunt struinen. En daar gaat het toch allemaal om! 

Schoenen inlopen

Het belangrijkste is dat de huid van de voet, gaat wennen aan het contact wat de schoenen gaan maken. Bij ingelopen schoenen is dit geen probleem meer, nieuwe schoenen daarentegen zullen altijd op andere plekken contact maken. Om dit te laten zetten kunt u eenvoudig de schoenen 2 weken lang ‘s avonds tussen 19 en 21 uur aandoen. De voeten zijn dan op z’n dikst en de huid kan mooi wennen aan het nieuwe contact wat gemaakt wordt. 60% tot 70% van het klassieke inlopen heeft u zo al overbrugt. Kleine afstanden wandelen om de huid de tijd te geven is de eerste twee weken aan te raden. Niet meteen enorme afstanden afleggen met nieuwe schoenen, dit vraagt om problemen. Koop uw schoenen dan ook op tijd om het uzelf makkelijk te maken. Uw wandelplezier begint met goede schoenen!