Reisartikelen

Goed voorbereid op reis

Gaat u op reis? Dan moet u zich goed voorbereiden. Ook wat betreft uw gezondheid. In vele reisbestemmingen heersen andere hygiënische omstandigheden, komen soms andere infectie-ziekten voor en heeft u vaak een ander voedingspatroon. Wij adviseren u graag.

EHBO

Ongelukjes gebeuren op reis, tijdens buitensport activiteiten of in en om het huis. Het is daarom belangrijk om altijd een EHBO-set in de buurt te hebben. Op reis heb je andere producten nodig dan thuis of in de auto. Met name in een warm en vochtig klimaat zoals de subtropen is de kans groter dat wondjes gaan ontsteken. Behalve wondverzorging is een tekenverwijderaar, tekentest, voetverzorging (blaren) en na de beet-verzorging om gif uit te zuigen aan te raden.

Hoe vind u het juiste product bij uw wensen? In onze webshop staan bijna alle producten die bij ons in de winkel te vinden zijn.

Zonne- en insectenbescherming

Zonlicht is goed voor ons, maar helaas is zonlicht niet zonder gevaren, de huid verbrandt snel. Te lang en te veel je huid bloot stellen aan (felle) zon veroorzaakt huidbeschadiging. Voorkom slapeloze nachten, pijnlijke huid en kans op blijvende beschadiging. Ook zonnebescherming voor kinderen en gevoelige huid behoren tot het assortiment.

Niet alleen zonlicht kan voor gevaren zorgen maar insecten ook. Stekende insecten zijn behalve irritant in sommige gevallen ook nog eens gevaarlijk. Ze kunnen infectieziekten overbrengen of een allergische reactie uitlokken. Een muskietennet houdt insecten en ook ander ongedierte op afstand en zorgt voor een ongestoorde nachtrust. Een muskietennet biedt alleen extra bescherming tegen (malaria) muggen als het net rondom gesloten is, van duurzaam polyester is gemaakt en de maasgrootte (Mesh) niet groter is dan 1,75 mm. Voor optimale veiligheid is het van groot belang dat de juiste contactinsecticide op het muskietennet zit. De op Care Plus® Mosquito Nets gebruikte contactinsectide is dodelijk voor muggen en ander ongedierte, maar onschadelijk voor de mens.

Waterzuivering

Vooral in warme en tropische landen is het drinken van voldoende water een must. Je blijft er gezond en fit door, het houdt je conditie op peil, het geeft je energie en het is verfrissend. Medisch gezien helpt het ook tegen uitdroging van je lichaam. Je kunt het tot 50 dagen zonder eten stellen, maar zonder water hou je het niet langer dan een paar dagen vol. In warme streken wordt het aangeraden dagelijks grote hoeveelheden water te nuttigen. Maar ook in minder hete gebieden wordt het aanbevolen veel water te drinken. Door het onregelmatige patroon van het reizen kan er het er nogal eens bij in schieten. Het lichaam bestaat voor gemiddeld 70 procent uit water, en ook tijdens het reizen moet dat vooral zo blijven.

Hans van der Vaart, outdoorliefhebber en expert op het gebied van bushcraft, survival en materialen, heeft voor ons de nieuwe waterfilter van Care Plus getest. Lees hier zijn review.

Care Plus®

Care Plus® wil reizigers, vakantiegangers en dagjesmensen stimuleren om er gezond op uit te trekken. Speciaal daarvoor heeft Care Plus® een uitgebreid assortiment producten die het makkelijk maken om voorbereid en beschermd op reis te gaan.Alle producten zijn makkelijk mee te nemen, in diverse reis formaten verkrijgbaar en samengesteld door deskundigen. Of je nou in Nederland, Europa of naar een tropische bestemming gaat, Care Plus® helpt je graag bij de voorbereiding en ter plekke!

De Care Plus® producten zijn ingedeeld in vier categorieën; Voorkom insectensteken, Eerste hulp op reis, Hygiëne tijdens de reis en Zonnebescherming. Zo kun je eenvoudig zoeken naar de producten die je nodig hebt of extra informatie te vinden over bijvoorbeeld de werkzame stoffen in DEET of welke beschermingsfactor je nodig hebt. Laat je adviseren in de Reisapotheek zodat je precies weet welke producten je nodig hebt en koop ze vervolgens in onze webshop. Voorkomen is beter dan genezen, ga gezond, voorbereid en beschermd op reis om optimaal te kunnen genieten!

Kom naar onze winkel voor al uw reis benodigdheden.