Schoenen

Alles voor een goede wandeltocht

Op onze wandelafdeling hebben wij een ruime keuze aan schoenen voor u klaar staan. Of u nu een paar wandelschoenen zoekt voor een wandeling in Nederland of bergschoenen voor een trekking in de Alpen. Onze schoenen merken zijn: Lowa, Hanwag en Meindl.

Voor de zomer of verre reizen hebben wij natuurlijk ook de sandalen van Teva in huis en wel het hele jaar door.

Bij wandelschoenen is het van belang om uitgebreid te passen. Daarom adviseren we u om eens langs te komen in de winkel om verschillende modellen uit te proberen, we voorzien u graag van advies op maat. U kunt hier alvast wat informatie vinden over het kiezen van de juiste schoen. Op onze wandelafdeling vindt u niet alleen wandelschoenen, maar ook sandalen, sokken, onderhoud voor uw schoenen en diverse accessoires zoals wandelstokken, inlegzooltjes.

Keuze wandelschoenen

Kies de schoen waar u met veel plezier uren mee kunt struinen van te voren

Neem lekker de tijd, trek minimaal een half uur uit voor schoenen passen met een uitloop van een uur. Zorg dat de voeten warm zijn, ga ’s middags naar de winkel of loop van te voren minimaal een uur voordat u schoenen gaat passen. Als u oude wandelschoenen heeft, neem ze mee, samen met uw favoriete wandel sokken.Weet wat u met de wandelschoenen voor ogen heeft. Is het bijvoorbeeld om de hond uit te laten in het bos, gaat u Nordic Walken of misschien de bergen in?

Voet opmeten

Laat u voet opmeten terwijl u op beide voeten staat, iets naar voren buigt met gestrekte knieën en voor u uit kijkt. Zo heeft u de langste voet, en komt u niet voor verrassingen te staan. Om er zeker van te zijn dat u niet te kleine schoenen koopt, kunt u het zooltje uit de schoen halen en er met de voet op gaan staan. Er moet een duim aan de voorkant over zijn om voldoende ruimte te bieden. Dit om warmere opgezette voeten te trotseren en bij het afdalen de tenen de ruimte te geven.Voor ieder voet type zijn diverse modellen verkrijgbaar. Pas meerdere modellen die bij uw voet passen om het verschil goed te ervaren.

De hellingproef

Uw tenen mogen niet tegen de voorkant zitten, ook niet als u op een helling naar beneden staat. Vrij kunnen wiebelen met de tenen is noodzakelijk. De hak mag nauwelijks slippen aan de achterkant, dit kunt u het beste testen door een helling op te lopen met kleine stapjes op de bal van uw voet.

Uitgebreid passen

U zult enkele modellen overhouden die lekker, comfortabel aanvoelen en uw gehele voet ondersteunen. U kunt nu tussen deze modellen wisselen om de juiste keuze te maken. Loop bijvoorbeeld 5 minuten rond op de ene en dan weer 5 min op de andere. U kunt gerust zijn, het kwartje valt altijd als u deze volgorde aanhoudt! Laat u na uw keuze informeren over hoe u de schoenen het beste in conditie kunt houden. Meestal kunt u de schoenen 1 week in huis uitproberen om bij twijfel misschien toch op een andere schoen over te gaan.

De juiste keuze maken

Besef dat van alle schoenen die aangeboden worden er 1 of 2 het allerfijnst zitten. Misschien niet het juiste kleurtje of uiterlijk maar wel de wandelschoen waar u met veel plezier uren mee kunt struinen. En daar gaat het toch allemaal om!

Schoenen inlopen

Het belangrijkste is dat de huid van de voet, gaat wennen aan het contact wat de schoenen gaan maken. Bij ingelopen schoenen is dit geen probleem meer, nieuwe schoenen daarentegen zullen altijd op andere plekken contact maken. Om dit te laten zetten kunt u eenvoudig de schoenen 2 weken lang ‘s avonds tussen 19 en 21 uur aandoen. De voeten zijn dan op z’n dikst en de huid kan mooi wennen aan het nieuwe contact wat gemaakt wordt. 60% tot 70% van het klassieke inlopen heeft u zo al overbrugt. Kleine afstanden wandelen om de huid de tijd te geven is de eerste twee weken aan te raden. Niet meteen enorme afstanden afleggen met nieuwe schoenen, dit vraagt om problemen. Koop uw schoenen dan ook op tijd om het uzelf makkelijk te maken.

Uw wandelplezier begint met goede schoenen!

Een lichte wandeling of toch een tocht door de bergen?

Bij het kiezen van de juiste wandelschoen is het in de eerste plaats van belang om een keuze te maken wat betreft de categorie. Hier een kort overzicht van de categorieën: Bij wandelschoenen is het van belang om uitgebreid te passen. Daarom adviseren we u om eens langs te komen in de winkel om verschillende modellen uit te proberen, we voorzien u graag van advies op maat.

Categorie A: Lage wandelschoenen

Categorie A schoenen zijn bedoeld voor de gemakkelijke, lichte wandelingen in het bos en over de weg. Met deze schoenen kunt u ook gemakkelijk over licht glooiend terrein lopen, dus geschikt voor een dagwandeling in Nederland of bijvoorbeeld een vierdaagse. Ze zijn licht en soepel en hebben veel demping in de zool.

Categorie A/B: Halfhoge wandelschoenen

Dit zijn de meest populaire wandelschoenen uit ons assortiment. A/b schoenen combineren de lichte en soepele zool van een lage A-wandelschoen, met de wat hogere en meer stabiliteit gevende schacht van de B- schoen.

Categorie B: Hoge wandelschoenen

Deze wandelschoenen zijn echte allrounders, voor ieder gebied inzetbaar. Een hoge schacht, slijtvaste zool en waterdichte voering maken dit type schoen tot alleskunners. Ze bieden enorm veel steun tijdens uw wandelingen.

Categorie B/C: Hoge bergwandelschoenen

Een categorie B/C schoen kan tijdens bergwandelingen en/of trekkings met een zware rugzak worden gebruikt. Een nog hogere schacht, stugge zool en waterdichte voering maken dit een echte allrounder. Ze bieden nog meer  steun dan B schoenen. 

In onze webshop kunt u al onze modellen bekijken en als u al weet wat u wilt bestellen.

Sandalen en slippers

Bij Holiday Sport vindt u een zeer uitgebreide collectie Teva sandalen en Teva slippers. We hebben bewust gekozen voor Teva, vanwege hun jarenlange ervaring met het maken van zeer comfortabele sandalen en slippers. We hebben sneldrogende synthetische sandalen die uitstekend geschikt zijn voor in en op het water, maar ook volledig leren sandalen met een zeer comfortabel suede voetbed.

Een aantal modellen uit onze collectie voor de kinderen zijn: Hurricane Kids, Hurricane Infants en Kids Tirra. Voor de heren en dames hebben wij een zeer uitgebreide collectie.

Kijk voor onze uitgebreide collectie sandalen en teenslippers op de webshop

Wandelsokken

Met een goede wandelsok haalt u het maximale comfort uit uw wandelschoenen
De keuze van een sok is persoonlijk. Het belangrijkste is het materiaal van de sok. De (waterdichte) voering in uw schoenen is meestal synthetisch, maar kan ook van leer zijn. Het synthetische materiaal kan geen vocht opnemen, alleen doorvoeren. Daarom is het belangrijk dat de sok die u draagt het vocht kan afvoeren. Wol, synthetisch of bamboe zijn hier een goed bijvoorbeeld van. Naast de keuze van het materiaal is de dikte belangrijk. In de winter kiest u wellicht voor een wat dikkere sok, in de zomer liever een wat dunnere.

Holiday Sport heeft verschillende merken en modellen op voorraad zodat we voor iedereen wel een juiste sok hebben. Onze merken zijn Falke en Sockwell en Care Plus.

Bekijk ons aanbod van Sandalen of wandelsokken in onze online shop of bezoek onze outdoor winkel.

Wandelstokken & Nordic Walking

Holiday Sport heeft gekozen voor het wandelstokken merk Leki. Het lopen met wandelstokken is comfortabel en verkleint de kans op blessures. Het vergroot de stabiliteit en vermindert de belasting op knieen, heupen en voeten. De meeste wandelstokken zijn in lengte verstelbaar, licht van gewicht en eenvoudig mee te nemen. Van Leki hebben we diverse modellen hangen van relatief simpel bijvoorbeeld de Trail tot de Sherpa XL welke extra lang is en verstelbaar middels Speedlock. Daarnaast hebben we uiteraard ook de Nordic-Walking Poles van Exel. Voor cursussen en nog meer informatie over “Nordic Walking” verwijzen we u graag door naar: www.buiten-actief.nl

Kijk in onze webshop voor het volledige assortiment wandelstokken en Nordic Walking Poles.

Nordic Walking Poles

Nordic Walking is een intensieve vorm van sportief wandelen waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal ontwikkelde wandelstokken; de Nordic Walking poles. De bewegingen van de armen, benen en het lichaam zijn tijdens het wandelen met stokken gelijk aan het bewegingsritme bij stevig wandelen. Het is een beweging die enigszins te vergelijken is met langlaufen maar dan met kortere stokken en wandelschoenen. Bij Nordic Walking gebruikt men het bovenlichaam en de armen op een soepele en gezonde manier, waardoor er een hoger energieverbruik ontstaat dan bij gewoon wandelen, sportief wandelen of joggen.

Train 90% van je spieren

Bij Nordic Walking worden vrijwel alle spieren (90%) van het lichaam getraind: het is een “total body workout”. Daarnaast heeft Nordic Walking ook een positief psychisch effect. Je bent lekker actief in de natuur bezig en in je eigen tempo geniet je van de buitenlucht en het uitzicht. Je zult je dus niet alleen fysiek maar ook psychisch positief ontwikkelen. Met Nordic Walking activiteiten kun je makkelijk beginnen. Het is ook eenvoudig vol te houden, ongeacht de leeftijd, geslacht of bewegingservaring.Je kunt het alleen of in een groep beoefenen. Hoewel het natuurlijk leuker is om het met meerdere mensen te doen want tijdens het “Nordic Walken” kun je gewoon gezellig blijven praten.