Op reis met de dethleffs tourist

mei 6, 2020 | Reisverhalen

KLANTEN VERTELLEN

Jaap en Joke Beck vertellen

Jaap & Joke Beck vertellen over hun vakanties met de Dethleffs 400 DB Tourist HD. Met deze nieuwe en bijzondere hefdak caravan trek je de aandacht. Dat blijkt ook uit hun verhaal.

De overstap naar de caravan

Ons hele leven zijn wij enthousiaste tentkampeerders geweest. Eerst met de kinderen, later met z’n tweeën. Op een gegeven moment onze grote De Waard ingewisseld voor een kleiner exemplaar en daar tot voor kort met veel plezier mee gekampeerd. Er was echter één maar…

We waren intussen niet meer werkzaam en konden eindelijk in het voor- en naseizoen op vakantie. Lekker veel keuze, maar de nachten zijn dan koud en vochtig, wat het plezier enigszins drukte. De caravan – die we altijd afgewezen hadden – kwam langzaam dichterbij.

Ieder jaar bezochten we de caravanbeurs in Utrecht om een beetje vakantiesfeer te proeven, maar nooit met de bedoeling een caravan aan te schaffen; we hadden immers een heerlijke tent. Na de kouervaringen in 2012 wederom daarheen, maar nu met gerichte belangstelling. Als we dan toch een caravan gingen kopen, dan een sportief exemplaar: met een hefdak en niet te breed, maar wel zo compleet dat we er de rest van ons leven mee toe konden. Dus met toilet, gescheiden zithoek en bed en een knus, warm interieur. Op de beurs bekeken we heel wat hefdakcaravans van binnen en van buiten, maar kregen bij geen van alle een warm gevoel. Op weg naar de uitgang nog even de Dethleffs stand bezocht. Bleken zij plotseling ook een hefdakcaravan te hebben, de gloednieuwe Tourist, en wat voor één! Gekleurd, prachtig gestroomlijnd en schitterend van binnen. Vooral het panoramadak was geweldig.

Thuis in Almere, het internet opgegaan om nog meer informatie in te winnen. Holiday Sport bleek een aantal Touristen op voorraad te hebben. Wij erheen en wederom helemaal enthousiast. We bestelden uiteindelijk een splinternieuwe, gele Tourist met uiteraard, het panoramadak en een aantal andere opties.

Mei 2013 kregen we ons juweeltje. Het was natuurlijk wel even wennen, zo’n caravan achter je aan, maar tijdens de eerste vakantie in Nederland konden we meteen ook het voordeel van een caravan ervaren. Het regende continu en we moesten zelfs de losse voorwand van de voortent monteren. Maar binnen hielden we het lekker warm. Met de tent hadden we de moed allang opgegeven! Daarna volgden vakanties naar Frankrijk en Italië en in het najaar naar Spanje. Overal waar we kwamen, oogstten we bewondering. De combinatie van de caravan met de boogvormige Unico voortent was inderdaad schitterend.  We ontdekten ook de bijkomende voordelen van een hefdak. Niet alleen minder luchtweerstand tijdens het rijden, maar op de camping veel meer ventilatiemogelijkheden.

Wanneer andere caravans ramen open moesten zetten om het binnen wat koeler te krijgen, konden wij volstaan met het dichtschuiven van de verduistering in het panoramadak en het openritsen van de ventilatieroosters in de zijwanden van het hefdak. Net als in een tent en veel veiliger en koeler dan een open raam.

En binnen was het zelfs bij donker weer lekker licht door het panoramadak en de gigantische voorruit. We merkten ook dat we zo veel bergruimte hadden dat we zelfs aan het eind van het seizoen nog steeds een leeg kastje over hadden. Het rijden met een caravan viel achteraf erg mee. We hebben zelfs een keer een dagetappe van ruim 700 km gehaald. Natuurlijk konden we niet meer ieder binnenweggetje in onze route opnemen, maar eenmaal op de plaats van bestemming, hadden we weer alle vrijheid. Inhalen van een vrachtwagen op de snelweg bleek ook nog steeds mogelijk, want de caravan lag stabiel op de weg.

Het afgelopen jaar analyserend, kunnen we concluderen dat we met de aanschaf van een caravan een goede stap hebben gezet. En de Tourist blijkt een uitstekende keuze. Hij staat nu in zijn winterstalling te wachten op komend voorjaar…

Misschien ben je ook geïnteresseerd in