Rolgordijnen

Home » Rolgordijnen

Rolgordijnen

Hieronder vind je enkele tips betreft de rolgordijnen van een caravan.

Stalling

We zien met grote regelmaat dat alle verduisteringsrollo’s worden gesloten wanneer de caravan in de winterstalling gaat. Wij adviseren u om dat niet te doen omdat de veren van het rolsysteem dan continue op spanning blijven staan en minder goed zullen gaan functioneren door materiaalmoeheid.

Pas op bij hoge temperaturen

Het verduisteringsgedeelte van de combirollo is zoals de naam het al zegt voor het verduisteren van de ramen. Wanneer u deze wilt gebruiken als zonnewering moet u er wel op letten dat u bij sterke zonnestralen het verduisteringsrolgordijn slechts voor twee derde sluit. Er kan namelijk een beschadiging ontstaan aan het raam door de opeenhoping van hitte tussen het rolgordijn en het raam. Het raam kan namelijk vervormen, waardoor vochtlekkage kan ontstaan.

Schoonhouden en gebruik

Reinig de combirollo af en toe met een vochtige doek, gebruik daarbij geen scherpe of harde voorwerpen en geen reinigingsmiddelen. Dit kan het product beschadigen. Bedien de verduisteringsrolgordijn en horrengaas altijd met twee handen evenredig uit het midden.