Geen verre reis naar Azië of met het vliegtuig naar de Spaanse zon: in 2020 waren de reismogelijkheden door de coronacrisis beperkt en gingen ruim een kwart meer Nederlanders op vakantie in eigen land, meldt het CBS. Wij verwelkomden veel nieuwe klanten die voor het eerst een ‘ouderwetse’ kampeervakantie met een caravan uit wilden proberen.

Sinds de zomer vorig jaar hebben wij er veel klanten bijgekregen die misschien anders nooit in onze winkel zouden komen. Vakantiegangers die normaal met het vliegtuig op reis gaan, maar nu naar de camping willen. Ze hebben vaak de wereld al gezien en nu bewust kiezen om ons eigen land of buurlanden met de caravan te ontdekken.

Het voorspelt een trend te worden die waarschijnlijk nog even zo blijft. Het voelt in Europa veiliger en je ziet dat vooral jonge mensen er nu achter komen dat de vrijheid van het kamperen geweldig is. Ze willen steeds meer back to basic. Corona heeft dat alleen een extra boost gegeven. Van het oubollige karakter van de caravan is ook weinig meer over. De moderne caravan is veel luxer en comfortabeler. Maar de toegenomen luxe is niet de enige reden dat mensen nu voor kamperen kiezen. Gemak speelt ook een rol. Je hoeft niet midden in de nacht weg om het vliegtuig te halen. Je haakt de caravan gewoon aan je auto en rijdt weg.

Omdat de winkels van Holiday Sport gesloten zijn, ziet het verkopen er momenteel iets anders uit. Maar met telefoneren, mailen en bezorgen komen we een heel eind. We lopen eventueel met een videocall langs de caravans of sturen u extra foto’s door. Klanten willen de voortent of campingstoel het liefst in het echt bekijken, maar dat gaat helaas niet. Op deze manier kunnen we onze klanten tenminste nog een beetje die persoonlijke aandacht geven. Wij hopen u gauw weer live te mogen begroeten. Graag tot dan.