De gloednieuwe voetscanner van Sidas® nu bij ons in de winkel.

De Feetbox®3D Scanner meet zowel de lengte als de breedte van beide voeten, de voetafdruk en geeft u en ons inzicht in de stand van uw benen. U krijgt direct inzicht in de resultaten en bij signalering van eventuele afwijkingen kunnen wij een passend advies geven.

Het advies betreft dan een verbeterde ondersteuning voor uw voeten en niet een over-corrigerende ondersteuning. Dit valt buiten onze expertise en in geval van corrigerende zolen verwijzen wij u graag naar een Podoloog of Podotherapeut.

De wandelschoenen zoals wij die aanbieden in onze winkel in Lochem hebben veelal een neutrale inlegzool. Deze zorgen voor extra comfort, maar niet voor extra ondersteuning van je voeten.

Soms is het echter beter om een meer ondersteunende inlegzool te gebruiken. Dit zijn ‘standaard’ inlegzolen die je voeten in een neutrale positie zetten. Ze over-corrigeren dus niet. Zoals aangegeven: hiervoor zijn de op maat gemaakte zolen van een Podoloog of een podotherapeut.

Omdat ondersteunende zolen je voeten in een neutrale positie zetten, rollen ze je voet op een natuurlijke wijze af. Maar ook zorgen ze voor meer demping in je gewrichten en voor meer comfort dan standaard inlegzolen. Je zult ze tijdens het lopen als zeer prettig ervaren en met deze ondersteunende zolen veel meer stabiliteit voelen.

De vraag dat je toch al stevige wandelschoenen hebt gekocht is zeker gerechtvaardigd.

 

De schoen kan het echter niet alleen. De wandelschoen wordt namelijk gemaakt op een leest. Dat is een soort houten blok in de vorm van zeg maar een ‘gemiddelde’ voet en dat is dus niet precies jouw eigen voet. Een zooltje dat je hiel op zijn plaats houdt, zorgt  voor meer stabiliteit, minder speling en dus ook minder voetklachten.

Holiday Sport is officieel dealer van Sidas 3Feet zolen.

 

Onderzoek van Sidas heeft uitgewezen dat de verschillende voeten ingedeeld kunnen worden in drie voettypen:

voeten met een hoge voetboog (High)

voeten met een medium voetboog (Medium)

voeten met een lage voetboog (Low)

Voeten met een hoge voetboog hebben behoefte aan comfort, ondersteuning van de voetboog en een optimale verdeling van de druk.

Voeten met een normale voetboog hebben, naast comfort, behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit.

Voeten met een lage voetboog hebben behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog.

Voor elk voettype heeft Sidas een perfecte aangepaste inlegzool. De 3Feet inlegzolen zijn onder andere voorzien van een antibacteriële topcover en voor alle zolen geldt: niet goed, geld terug, waarbij een retourperiode van 10 dagen gehanteerd wordt.