Kleding

 

Aanbod nieuwe caravans

 

Home » Kleding

Onderhoud van wind / waterdicht / ademende kleding

Als u met uw nieuwe waterdichte jas in de regen loopt ziet u dat de waterdruppeltjes op de jas blijven liggen en er vervolgens afrollen. Dat komt doordat de jas is voorzien van een duurzame en waterafstotende coating. Dit effect wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Na verloop van tijd is deze laag er vanaf, en moet die opnieuw aangebracht worden.

De meest eenvoudige manier om dat te doen, is om het kledingstuk te wassen met Grangers 2 in1. In één wasbeurt wordt de jas gewassen, gespoeld en meteen geïmpregeneerd. Dit kan omdat de impregnatie bolletjes pas later in het proces vrijkomen.

Mag uw jas in de droger of eventueel gestreken worden? Dan is dat altijd raadzaam om  te doen, zodat de nieuw aangebrachte coating nog beter in de stof blijft zitten. Mocht dat niet mogen, kunt u de jas altijd boven de verwarming hangen.

Een andere manier van impregneren is om een impregnatiespray te gebruiken. In combinatie met het los verkijgbare wasmiddel krijgt u ongeveer hetzelfde effect, maar met als voordeel dat de binnenzijde van de jas niet wordt meegenomen.

Onderhoud van Icebreaker

Icebreaker producten zijn ontworpen en gemaakt om eenvoudig te onderhouden. We raden u aan om uw Icebreaker mee te wassen met een normaal warm of koude wasbeurt. Met vloeibaar wasmiddel of waspoeder. Geen speciale wolwasmiddelen. Geen wasverzachters gebruiken.

Scheid lichte en donkere kleuren zoals u altijd doet. Let op dat u uw Icebreaker niet te warm wast, gewoon zoals het waslabel aangeeft. Stop uw Icebreaker niet in de droger of centrifuge. Aan de lijn drogen of vlak in de schaduw neerleggen.

Let op: Na 2 of 3 keer gebruik te hebben gemaakt van uw Icebreaker raden wij u aan de Icebreaker apart te wassen om los gekomen korte wol draadjes er af te wassen.

 

Instructie voor het beste resultaat

  • Lichte kleuren en donkere kleuren gescheiden wassen.
  • Prints, binnenste buiten wassen.
  • Alle ritsen eerst dichtmaken.
  • Gebruik normale warmte of koude programma’s, niet warmer wassen dan aangegeven.
  • Gebruik normaal wasmiddel, geen wol wasmiddelen!
  • Geen wasverzachters.
  • Was uw Icebreaker regelmatig met denim broeken om losgekomen korte wol draadjes te verwijderen.
  • Prints niet strijken.
  • Aan de lijn laten drogen, geen centrifuge of droogmachine gebruiken.