Slaapzakken

Home » Slaapzakken

Met het juiste onderhoud verlengt u de levensduur van uw slaapzak

Daarnaast is het natuurlijk erg comfortabel als de slaapzak fris en schoon is. Eerst moeten we een onderscheid maken tussen: slaapzakken met een synthetische vulling en slaapzakken met een donzen vulling.

Synthetische vulling

Deze slaapzakken kunt u zelf eenvoudig reinigen. Gebruik hiervoor altijd speciaal wasmiddel, en was niet warmer dan 40 graden. Kort centrifugeren. Kijk voor de zekerheid nog even in het wasvoorschrift van de slaapzak.

Donzen vulling

Donzen slaapzakken kunt u in principe ook zelf thuis wassen, mits de machine natuurlijk groot genoeg is. De slaapzak professioneel laten wassen bij Lowland kost slechts €29,95 inclusief verzendkosten. En dan bent u er zeker van dan de slaapzak vakkundig gewassen word. 

 

Tips

  • De slaapzak gaat langer mee als u ‘m veel laat luchten. Als de slaapzak lange tijd niet gebruikt word, bewaar hem dan in een groot foudraal. Deze zijn los te koop bij Holiday Sport vanaf € 9,95
  • Rol de slaapzak liever niet strak op, maar prop ‘m in het foudraal. Open de rits helemaal, en begin met proppen bij het voeteneind.  
  • Gebruik een lakenzak/liner in de slaapzak, deze verhoogt de comfortwaarde, voelt heerlijk zacht aan, én zorgt ervoor dat u de slaapzak bijna niet hoeft te wassen. Verkrijgbaar van €14,95