Tentdoeken

Home » Tentdoeken

De tentdoek met zijn specifieke eigenschappen die voor u van belang zijn

Wie veel kampeert weet dat er vele soorten tentdoek zijn. Elk soort tentdoek heeft zijn specifieke eigenschappen die afhankelijk van het doel en /of bestemming voor u van belang zijn. Zo is katoen als buitendoek zeer prettig in leefklimaat. Nylon en polyester hebben daarentegen een zeer laag gewicht, drogen snel en hebben een klein pakvolume. Op deze pagina bespreken we enkele tentdoeken. Op deze pagina vindt u alles met betrekking tot de soorten tentdoek die op dit moment leverbaar zijn en het onderhoud hiervan. Verder geven we ook een paar handige tips voor het gebruik, onderhoud, reinigen en opbergen van uw tent.

Natasja Sieverink

Natasja Sieverink

Kampeer-/wandelwinkel

Mail Natasja
Tel: 0573-253795 keuze 2

Tentdoek is er in veel soorten. Hieronder ziet u een aantal labels die u tegen kunt komen op uw tent.

Ademend
Katoenen doeken en textiele materialen die aan de buitenzijde zijn voorzien van een microporeuze coating, hebben een sterk ademend vermogen om lucht en waterdamp door te laten. Dat verhoogt het comfort en het aangename klimaat in een tent.

Kleurecht
De juiste keuze van verf- en kleurstoffen met goede echtheden zorgt ervoor dat tentdoek en zonweringdoek de kleur behoudt, ook als het seizoenenlang aan zon en regen wordt blootgesteld.

Vlamvertragend
Het gebruik van inherent vlamvertragende vezels zorgt voor extra veiligheid en bescherming. Textiel materiaal dat vlamvertragend is, heeft een remmende werking op het ontstaan van vuur of brand, en vertraagt de verbreiding daarvan.

Vormvast
Diverse vezelsoorten hebben een lage krimp. Dankzij speciale methoden van produceren, en professionele verwerking door de confectionair, is het tentdoek vormvast. Zo is een (voor)tent strak op te zetten.

Waterafstotend
De combinatie van vezels, constructie en bewerking resulteert in textiel materiaal dat water tegenhoudt.

Duurzaam
Uit diverse onderzoeken en tests blijkt dat de beste grondstoffen, de juiste combinatie van vezels, de gekozen weeftechniek en goede finishes leiden tot een uitermate lange levensduur. Goed onderhoud verlengt die levensduur nog verder.

Sterk
Een uitgekiende combinatie van vezels, garens, weven en veredeling geeft het textiele materiaal haar sterkte. Een juiste verwerking en een slimme constructie vergroten die eigenschap.

Vochtreguleren
Vezels als katoen en PVA hebben een hoog vochtopnemend vermogen en zijn in staat vocht snel uit dit textiele materiaal te verdrijven.

Vuilwerend
Het doek is dusdanig veredeld dat stof en vuil minder snel aan het doek hechten, en niet door het weefsel worden aangetrokken

Zonwerend
Weefsel dat de overlast van zonlicht en warmte ten gevolge van zonlicht tegengaat. Dit tentdoek is goed bestand tegen ultraviolette straling. Zo is het effectief zonwerend.