Wandelstokken

 

Aanbod nieuwe caravans

 

Home » Wandelstokken

Wandelstokken & Nordic Walking

Holiday Sport heeft gekozen voor het wandelstokken merk Leki. Het lopen met wandelstokken is comfortabel en verkleint de kans op blessures. Het vergroot de stabiliteit en vermindert de belasting op knieen, heupen en voeten. De meeste wandelstokken zijn in lengte verstelbaar, licht van gewicht en eenvoudig mee te nemen. Van Leki hebben we diverse modellen hangen van relatief simpel bijvoorbeeld de Trail tot de Sherpa XL welke extra lang is en verstelbaar middels Speedlock. Daarnaast hebben we uiteraard ook de Nordic-Walking Poles van Exel.

Nordic Walking Poles

Nordic Walking is een intensieve vorm van sportief wandelen waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal ontwikkelde wandelstokken; de Nordic Walking poles. De bewegingen van de armen, benen en het lichaam zijn tijdens het wandelen met stokken gelijk aan het bewegingsritme bij stevig wandelen. Het is een beweging die enigszins te vergelijken is met langlaufen maar dan met kortere stokken en wandelschoenen. Bij Nordic Walking gebruikt men het bovenlichaam en de armen op een soepele en gezonde manier, waardoor er een hoger energieverbruik ontstaat dan bij gewoon wandelen, sportief wandelen of joggen.

Train 90% van je spieren

Bij Nordic Walking worden vrijwel alle spieren (90%) van het lichaam getraind: het is een “total body workout”. Daarnaast heeft Nordic Walking ook een positief psychisch effect. Je bent lekker actief in de natuur bezig en in je eigen tempo geniet je van de buitenlucht en het uitzicht. Je zult je dus niet alleen fysiek maar ook psychisch positief ontwikkelen. Met Nordic Walking activiteiten kun je makkelijk beginnen. Het is ook eenvoudig vol te houden, ongeacht de leeftijd, geslacht of bewegingservaring.Je kunt het alleen of in een groep beoefenen. Hoewel het natuurlijk leuker is om het met meerdere mensen te doen want tijdens het “Nordic Walken” kun je gewoon gezellig blijven praten.

Voor cursussen en nog meer informatie over “Nordic Walking” verwijzen we u graag door naar: www.buiten-actief.nl
Kijk in onze webshop voor het volledige assortiment wandelstokken en Nordic Walking Poles.