Klanten vertellen

Met de fiets door Wenen

Home » Met de fiets door Wenen

Ans en Jan Hoeve vertellen

Ans en Jan Hoeve vertellen over hun vakantie naar Oostenrijk waar ze op de fiets Wenen ontdekken. 

Onze vakantie begint altijd in maart wanneer we bij Holliday Sport een afspraak maken voor de caravan. We nemen dan een kijkje in de winkel en belanden dan al snel bij de afdeling kaarten en fietsroutes. René Timmermans weet je altijd enthousiast te maken wanneer je begint over een tocht die je wilt maken. Zo ook vorig jaar toen we het hadden over fietsen rondom Wenen. Hij adviseerde ons ook een boekje met fiets routes door Wenen. Dit bleek een geweldig succes.

Met de fiets door Wenen kom je via de goed aangegeven fietspaden kris kras door de stad. De ring om het centrum is goed te fietsen en ook langs de Donau die langs het centrum stroomt kom je op de mooiste plekken.

Wij hebben dan ook twee dagen Wenen met de fiets bezocht. Als afsluiting een middag aan het Donau kanaal heerlijk in de zon gelegen en gezwommen.

We hadden de caravan in Karienthië laten staan en een B&B 10km buiten Wenen uitgezocht. We logeerden in de prachtige voorstad van Wenen, Kloosterneuburg aan de Donau. Voor een vriendelijke prijs van €30,00 per persoon per nacht hadden we een schone kamer met badkamer, gebruik van keuken en een goed ontbijt. Ook met de caravan kun je hier overnachten er is een goede camping aan de oever van de Donau.
Prima om per fiets naar de stad te gaan.
Ook hebben we een dag de bus genomen en Wenen lopend gedaan. Met een dagkaart is de stad en omgeving prima te bereiken.
Komend jaar al weer enthousiast gemaakt voor een andere route, maar Wenen doen we beslist nog een keer.