Digitale TV

apr 9, 2024 | Caravan, Kamperen

Wat is digitale satelliettelevisie?

Steeds meer mensen stappen voor radio en televisie over op digitale ontvangst. Televisie kijken kan in Nederland via de kabel, de ether en de schotel. CANALDIGITAAL verzorgt sinds 1996 digitale radio en televisie via de satellietschotel. Inmiddels kijken en luisteren er al zo’n miljoen Nederlanders via de satelliet.

De kwaliteit van beeld en geluid via de satelliet is uitzonderlijk goed, vergelijkbaar met DVD. Het signaal wordt via satellieten in de ruimte direct doorgestuurd naar de consument. Met een satellietschotel en een ontvanger kan dit signaal ontvangen worden, zonder tussenkomst van een kabelmaatschappij. Hierdoor ontvangt u een ruim aanbod van zenders in de beste digitale beeld- en geluidskwaliteit en tegen een zeer voordelig tarief!

Waarom satelliettelevisie?

Digitale radio en televisie via de satelliet biedt vele voordelen:
Zo bechikt u over het meest complete tv-aanbod! Met een door CANALDIGITAAL gecertificeerde ontvanger en een CANALDIGITAAL smartcard ontvangt u altijd de publieke Nederlandse tv- en radiozenders en commerciële radiozenders als Radio 538 en Veronica. Daarnaast ontvangt u nog eens meer dan 100 gratis te ontvangen buitenlandse tv-zenders. U blijft overal van op de hoogte en kunt TV-series van over de hele wereld ontvangen.

Wat heeft u nodig?

Voor digitale radio en televisie via de satelliet, heeft u het volgende nodig:

 1. Satellietschotel
  Via een schotel ontvangt u het signaal van de satelliet. Satellietschotels zijn er in diverse uitvoeringen, van gaasmateriaal tot transparant kunststof, van wit tot stijlvol gekleurd. Ook de afmetingen verschillen. Een standaard satellietschotel (al vanaf Ø 45 cm) is alles wat u nodig hebt voor de diensten van CANALDIGITAAL en kan zonder vergunning van de gemeente worden geplaatst (let wel op eventuele reglementen woningbouwverenigingen).
 2. Satellietontvanger/decoder
  Voor het omzetten van het satellietsignaal naar beeld en geluid heeft u een digitale ontvanger nodig. Er zijn veel verschillende satellietontvangers op de markt, met uiteenlopende mogelijkheden.
 3. Coaxkabel
  Voor de verbinding tussen de satellietschotel, LNB en de ontvanger heeft u een coaxkabel nodig. Deze kabel moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.
 4. LNB
  De LNB is de ontvangstknop die de signalen van de satelliet doorgeeft aan de ontvanger. Deze wordt voor de satellietschotel gemonteerd
 5. Smartcard
  De smartcard regelt de rechten voor uw programmapakketten, bijvoorbeeld welke extra themapakketten u kunt ontvangen. Veelal wordt de smartcard meegeleverd bij de ontvanger en anders kunt u deze aanschaffen bij ons.

Tip: tegenwoordig zijn er ook steeds meer complete sets verkrijgbaar, waarmee u in één keer helemaal klaar bent om voortaan voordelig digitale televisie en radio te ontvangen.

Digitale TV

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Winterstalling

Caravan klaar maken voor de winterstaling Voordat de caravan naar de winterstalling gaat is het...