Caravan aanschaf

apr 7, 2024 | Caravan

Waar moet je op letten?

En haast niets is zó leuk als een nieuwe caravan kopen. Eerst de voorpret thuis (websites bekijken, folders aanvragen, merken en indelingen vergelijken), dan het plezier van de showroombezoeken en vervolgens de eerste rit naar de camping.

Keuze genoeg

In caravans is héél veel keuze. In merken, modellen, indelingen, uitrustingsniveau, prijs dus ook. Samen op stap of met de kinderen? Vast bed of in plaats daarvan liever twee plekken om te zitten?
Belangrijk is ook het gewicht van een caravan. Wat mag de auto trekken: dat is een grens om rekening mee te houden. Maar ook: hoeveel laadvermogen heeft de caravan? Holiday Sport kan de aspirant-koper hier uitgebreid over informeren.

De Hobby, Dethleffs en Fendt caravans in onze showrooms zijn al heel erg compleet. Maar om te gaan kamperen heeft de beginnende caravanner toch nog wel wat extra spullen nodig. Kampeer-meubilair, een servies en bestek natuurlijk. Maar ook: een luifel of een voortent. Verder zijn er tal van nuttige, leuke, handige en soms zelfs noodzakelijke accessoires te koop.

Een hele handige extra is een caravanmover, waarmee de caravan zonder auto op zijn plaats kan worden gezet. Twee motortjes drijven via een rol de caravanbanden aan: met een afstandsbediening laat de caravan zich zo naar zijn plaats ‘zappen’. Ideaal voor oudere kampeerders of mensen met een lichamelijk ongemak.
Comfort

Steeds meer aandacht besteden de caravanfabrikanten aan het comfort in een caravan. Een boiler is al haast standaard in veel modellen. Zonnepanelen en een accu vergroten de mogelijkheden om ‘vrij’ te kamperen, zonder stroomaansluiting. Elektronische of mechanische systemen kunnen helpen bij het voorkomen van een slingerende caravan. Met een schotel kijk je overal in Europa tv. Steeds vaker zien we een airco op het dak van een caravan. Wintersporters kunnen beschikken over een caravan met vloeistof- en vloerverwarming.

Het internet is een geweldige bron voor meer caravaninformatie. Via deze site kunt u alvast beginnen met de voorpret of informatie opvragen. Ook voor alle met informatie over modellen en indelingen kunt u hier terecht.

Een nieuwe caravan kopen: dat zou je eigenlijk elk jaar wel willen!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Winterstalling

Caravan klaar maken voor de winterstaling Voordat de caravan naar de winterstalling gaat is het...