Reinigen van uw watertank

mrt 17, 2023 | Camper, Caravan, Kampeer artikelen, Kamperen

Wij adviseren om twee keer per jaar de watertank schoon te maken en te ontkalken om een wildgroei aan bacteriën, algen en kalk te voorkomen. Van de meeste bacteriën word je heus niet meteen doodziek, maar een legionellabesmetting moet je toch echt niet willen. Zelfs als je het water uit de schoonwatertank niet drinkt, is het zaak te deze goed te reinigen. Ook tijdens het wassen van je handen, spoelen van je mond of afspoelen van groente en fruit kom je immers met het water in aanraking.

Er zijn verschillende producten in onze shop te koop om de watertank en waterleidingen mee te reinigen. Doe de juiste hoeveelheid van het reinigingsmiddel in de tank en vul deze met water. Open vervolgens alle kranen in je caravan, zodat het schoonmaakmiddel ook in de leidingen en kranen komt. Vervolgens laat je het een nacht inwerken. Draai vervolgens weer alle kranen open, zodat de vloeistof uit de schoonwatertank in de afvalwatertank komt. Op deze manier krijgt deze ook meteen een schoonmaakbeurt. Vervolgens spoel je de schoonwatertank weer door en vul je hem. Loopt er geen schoonmaakmiddel meer uit de kraan, dan is hij klaar voor gebruik.

Ververs het water regelmatig, zelfs het water dat uit een schone watertank komt, heeft een beperkte houdbaarheid. Ten eerste is de waterkwaliteit niet overal zo goed als in Nederland. Daar komt nog bij dat bacteriën zich snel vermenigvuldigen in stilstaand water. En dat gaat nog extra snel bij hoge temperaturen. Wij raden dan ook aan het water iedere drie dagen te verversen. Tip: vul de tank maar voor de helft.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Winterstalling

Caravan klaar maken voor de winterstaling Voordat de caravan naar de winterstalling gaat is het...